Čebuharova kuća

Današnja povijesna i turistička znamenitost nekada je bila popularno svratište i mjesto za okrepu brojnih putnika i kirijaša.

Grad Grobnik

Grad Grobnik, kao stara gradska jezgra, naseljen je još u prapovijesti, nakon čega dolaze Iliri, a za njima i Rimljani koji ga učvršćuju radi obrane od barbara.

Kaštel Grad Grobnik

Izgrađen na strateški vrlo važnoj poziciji, Kaštel je bio čuvarom cijele Grobnišćine, a danas je pretvoren u galeriju i muzej te je dom raznih kulturnih manifestacija.

Grobnički dondolaši

Iako su i svojim izgledom djelovali zastrašujuće, ipak je za obavljanje njihovog posla presudan bio zvuk zvona – dondola. Prema tome su prozvani Dondolaši.

Lujzijana

Lujzijana, 18 austrijskih poštanskih milja duga cesta u prvoj polovici 19. stoljeća povezala je Rijeku i Karlovac.

Sakralni objekti

Sakralni objekti spomenici su povijesnih previranja, načina života i rada ljudi ovoga kraja, njihovog jezika i pisma, te odanosti zavičaju i vjeri.

Historic Racing Car Croatia

Jedino mjesto gdje možete pogledati, dodirnuti, otvoriti i sjesti u neke od najpoznatijih trkaćih automobila na svijetu.

Kalići

Kalić je omanja lokva, udubljenje u ilovači s vodom. Kalina je naziv za kalić većeg promjera, uređivan i dotjerivan ljudskom rukom.