Ako ste raspoloženi za boravak u prirodi posjetite:

GROBNIČKI LABIRINTI: I Grobnik se može podičiti svojim labirintima! Ukupno pet labirinata na ulazu u Automotodrom Grobnik očarat će svakog posjetitelja. Ovi izvori energije i nadahnuća povest će vas na duhovno putovanje bez da prevalite velike udaljenosti u stvarnosti.

PLATAK: Platak je neiscrpan izvor planinarskih staza, šetnica, biciklističkih ruta i neistraženih puteljaka. Za potpuni doživljaj Platka idealno bi bilo posvetiti mu više od jednog dana.

ŠETNICE: Šetnicama grobničkoga kraja prvenstveno uživate u prirodi, no one nude i povijesnu priču, kao Mlikaričin put, ili priliku za samorefleksiju, kao cernički križni put.

Istraživali bi povijest Grobnika? Preporučamo vam posjet:

ČEBUHAROVA KUĆA: Čebuharova kuća poznata je još i kao čavjanski kameni spomenik Lujzijani. Današnja povijesna i turistička znamenitost nekada je bila popularno svratište i mjesto za okrepu brojnih putnika i kirijaša.

GRAD GROBNIK: Grad Grobnik danas predstavlja najvažniju kulturnu točku šireg prostora Grobnišćine, a turistički potencijal zagarantiran dobrom lokacijom i bogatom baštinom čini ga nezaobilaznom destinacijom svih posjetitelja ovoga slikovitog kraja.

GROBNIČKI DONDOLAŠI: Nadaleko poznati Grobnički dondolaši imaju zanimljivu priču za svaki element koji koriste, od nošnje i opreme do načina kretanja.

FRANKOPANSKI KAŠTEL: Frankopanski kaštel Grada Grobnika izvorno je građen još oko 1000. godine, no danas vidljivi dijelovi potječu iz vremena između 15. i 17. stoljeća. Izgrađen na strateški vrlo važnoj poziciji, Kaštel je bio čuvarom cijele Grobnišćine, a danas je pretvoren u galeriju i muzej te je dom raznih kulturnih manifestacija.

SAKRALNI OBJEKTI: Sakralni objekti Grobnišćine imaju izuzetnu kulturno-povijesnu i umjetničku vrijednost. Oni su spomenici povijesnih previranja, načina života i rada ljudi ovoga kraja, njihovog jezika i pisma, te odanosti zavičaju i vjeri.