Upute za iznajmljivače

U ovom dijelu možete pronaći upute i materijale koji su Vam potrebni za obavljanje ugostiteljske djelatnosti pružanja usluge smještaja u domaćinstvu. Svi materijali objavljeni na stranicama Turističke zajednice Općine Čavle isključivo su informativnog karaktera. Sve dodatne materijale vezane za propise iz turizma možete pronaći na stranicama Narodnih novina (www.nn.hr) i na stranicama Ministarstva turizma (mint.gov.hr).

Sadržaj

  • Kako postati pružatelj usluga u domaćinstvu – Iznajmljivač
  • Što iznajmljivač mora imati
  • Financijske obveze iznajmljivača
  • Što iznajmljivači ne moraju imati
  • Turistička inspekcija

Dokument s uputama:

Obavijest za vlasnike kuće ili stana za odmor

Vlasnik kuće ili stana za odmor može biti fizička ili pravna osoba koja kuću ili stan za odmor koristi za ostvarivanje noćenja u nekomercijalne svrhe (bez naplate usluge smještaja), za sebe i sve osobe koje borave u toj kući ili stanu za odmor 

Vlasnike kuće ili stana za odmor (vikendaše) te njihove objekte potrebno je evidentirati unutar sustava eVisitor na jednak način kao i sve druge obveznike prijave i odjave. Unosom podataka o vlasniku kuće ili stana za odmor te podataka o njihovim objektima turistička zajednica otvara novog obveznika prijave i odjave turista te plaćanja boravišne pristojbe u kategoriji nekomercijalnih obveznika. Nakon evidencije navedenog obveznika unutar sustava eVisitor, turistička zajednica obvezna je vlasniku kuće ili stana za odmor izdati pristupne podatke za pristup sustavu eVisitor. 

Informacije možete pronaći u priloženom dokumentu:

Dokumenti, obrasci i informacije za iznajmljivače

U jednoj mapi pripremili smo obrasce, primjere i važne informacije za pružatelje usluga u turizmu, prije svega iznajmljivače smještajnih kapaciteta.


Upute su isključivo informativnog karaktera te se u njima nalaze izvatci iz zakona. TZO Čavle ne jamči potpunu točnost svih podataka u ovim uputama i ne snosi odgovornost uslijed eventualnih netočnosti ili promjene tih podataka.