Nema ljepšeg pogleda od onog iz zraka, stoga smognite svu hrabrost i odlučite se za jednu od aero-aktivnosti koje nudi Zrakoplovno društvo “Krila Kvarnera”. Bilo zmajem, padobranom ili letjelicom, iskustvo će zasigurno biti nezaboravno a pogled neprocjenjiv. Nakon leta, predlažemo sok i zasluženo hvalisanje!

Svestrani aerodrom

Automotodrom (Dejan Ban)

Aerodrom “Grobničko polje” smješten je 15-ak kilometara sjeverno od Rijeke. Aerodrom se jedno vrijeme zvao “Sušak” te je bio međunarodni aerodrom tadašnjeg grada Sušaka o čemu još uvijek svjedoče oznake na sredini polja, djelomično zarasle u travu. U drugoj polovici 20. stoljeća aerodrom preuzima vojska te na Grobničkom polju gradi asfaltnu uzletno-sletnu stazu. Prvi su područje počeli koristiti zrakoplovni jedriličari koji su sa svojim aktivnostima započeli na polju Lič. Paralelno se razvija letenje motornim zrakoplovima te se izvode i prvi padobranski skokovi. Ovaj je aerodrom jedno od svega nekoliko mjesta u Hrvatskoj gdje je moguće susresti sve grane zrakoplovstva.

Aktivnosti na Grobničkom polju

Poželite li vidjeti grobničko područje iz ptičje perspektive, možete to iskusiti padobranom, zmajem ili iz sigurnosti kokpita, samo se javite Zrakoplovnom društvu “Krila Kvarnera”. Za one manje hrabre koji uživaju gledati avanturiste u zraku, predlažemo osvježenje i okrepu u obližnjem restoranu.
Danas na aerodromu djeluje pet zrakoplovnih klubova ujedinjenih u Zrakoplovno društvo “Krila Kvarnera”.

Zrakoplovno društvo “Krila Kvarnera” krovna je organizacija koja upravlja aerodromom. U sklopu aerodroma je hangar u kojem je moguće smjestiti zrakoplove klubova koji djeluju na aerodromu i zrakoplove posjetitelja. Na aerodromu je također dostupno i zrakoplovno gorivo.

Padobranski klub “Krila Kvarnera” jedan je od najtrofejnijih padobranskih klubova u Republici Hrvatskoj te dugogodišnji organizator europskih padobranskih kupova. Klub posjeduje dva zrakoplova, Cessna 207 i AN-2, pogodna za bavljenje padobranskim sportom kao i za padobransku školu.

Jedriličarski klub “Krila Kvarnera” jedan je od najstarijih takvih klubova u Hrvatskoj. Klub posjeduje tri jedrilice i jedan zrakoplov za vuču jedrilica. Zbog geografskih ograničenja, tj. nemogućnosti prevaljivanja velikih udaljenosti, klub je prvenstveno orijentiran na obuku pilota jedrilica. Zrakoplovi su prilagođeni za sve vrste obuke, od osnovne u dvosjednoj jedrilici do napredne obuke za natjecatelje u klupskoj jedrilici.

Pilotski klub “Krila Kvarnera” posjeduje četiri zrakoplova tipa Cessna koji su pogodni za panoramsko letenje kao i za snimanje iz zraka.

Klub za slobodno letenje “Krila Kvarnera” organizira letenje zmajevima te obuku za zmajarenje. U sklopu aerodroma napravljen je poseban poligon za obuku zmajara. Letove započinju s obližnjih brda a moguće je i letenje aerozapregom sa samog aerodroma.

Klub za samogradnju “Krila Kvarnera” ima dugu tradiciju te je u sklopu kluba izrađeno nekoliko amaterskih zrakoplova koji su smješteni na aerodromu i kojima se redovito leti. Klub ima i modelarsku sekciju te je prvi izbor osnovnoškolaca zaljubljenika u letenje od kojih mnogi kasnije postanu piloti ili padobranci.

Doživite panoramski let s Aerodroma Grobnik i istražite Hrvatsku iz zraka

Panoramic Flights Croatia  je “flight-sharing” platforma za letenje na kojoj piloti i putnici dijele troškove leta. To znači da ljudi mogu uživati ​​u panoramskim letovima iznad najljepših lokacija Hrvatske ili letjeti od A do B u Hrvatskoj za manje novca i bez zamornog čekanja u redu na aerodromu.

Hrvatsku i njene ljepote doživjeti ćete na najbolji mogući način – iz zraka! Pažljivo isplanirane rute odvest će vas do najpopularnijih turističkih atrakcija kao i do onih skrivenih dragulja hrvatske prirode.