Dragi penjači, predstavljamo vam dvije predivne penjačke lokacije: Kamenjak & Vela Peša, smještene povrh Grobničkog polja / Primorsko-goranska županija.

Oba penjališta odlikuje poseban šarm i atmosfera, kvalitetna stijena, dobro zaspitani smjerovi i što je najvažnije, oba penjališta primjerena su za penjače početnike i za penjačke škole.
U nastavku vam donosimo njihovu lokaciju, mogućnost pristupa, kao i skice postojećih smjerova.

Želimo vam ugodno i sigurno penjanje.

KAMENJAK

Rock Climbing - Kamenjak

Kamenjak je grupa stjenovitih vrhova udaljena 6 km od Grobničkog polja, smještena između autoceste A6 (Rijeka-Zagreb) i državne ceste D-3 (Lujzijanska cesta, ‘stara cesta’ koja povezuje Rijeku i Zagreb). Kamenjak i Mali Kamenjak su najinteresantniji vrhovi skupine. Na oba vrha vode markirane planinarske staze. Mali Kamenjak, na jugu, i njegove stjenovite vertikale nude odlične mogućnosti za penjanje.

VELA PEŠA

Rock Climbing - Vela Peša

Vela Peša, smještena u blizini ceste prema Regionalnom županijskom sportsko rekreacijskom centru Platak, interesantan je i lako pristupačan vrh. Poseban je zbog svojih kompaktnih stjenovitih formacija koje kao da su napravljene za penjanje. Kao i Kamenjak i Vela Peša nudi veliki izbor smjerova pogodnih za penjače početnike, kao i za penjačke škole. Ova skrivena ljepotica udaljena je od Platak samo 5 minuta vožnje + 10 min. pješice i ne želite je propustiti.

Pristup do penjališta