Kobasica open manifestacija je koja ne zapostavlja niti jedno osjetilo! Ukusna hrana, neodoljivi mirisi, živa glazba i šarenilo ljudi zasigurno će vas zabaviti i zagrijati u hladne dane siječnja. Ljubitelji mesa ovaj dan štovanja kobasice uvijek imaju označen u kalendaru, a mi ne vidimo bolji način slasnog početka godine.

Kobasica open

Na samom početku godine, nakon dizanja zvona, na blagdan Sveta tri kralja – 6. siječnja kada na ovom dijelu Grobnišćine počinje Mesopust, održava se nesvakidašnja manifestacija pod imenom Kobasica open.

Nekada, ne baš tako davno, upravo je tada bilo vrijeme od kolinja i spajali su se dani blagdana s vikendima, a svinje bi postale dijelom nemilosrdnog prehrambenog lanca. No, sve je to dio svakodnevice i bez obzira na danas popularno vegetarijanstvo i našu osviještenost o zaštiti životinja, još nam zamirišu domaće kobasice, čvarci, pancete, pršuti i ostale delicije koje nastaju kao finalni proizvod vrsnih mesarskih majstora. Očarani tim mirisom, nakon mjesec dana sušenja prvih proizvoda – najčešće kobasica – na dimu i vjetru, TZO Čavle u suradnji s buffetom “Pomorac” organizira takmičenje u spremanju najbolje kobasice po ocjeni stručnih sudaca.

Ocjenjuje se najbolja kuhana i najbolja pečena kobasica, a na natjecanje se može prijaviti svatko i to kod domaćina ove zabave, u buffetu “Pomorac”. Ovim vas putem pozivamo na ovu jedinstvenu veselicu koja obiluje glazbom, odličnom hranom i još boljom zabavom. Doprinesite i vi tom divnom mirisu svojim kulinarskim sposobnostima ili samo dođite na neodoljiv i slastan zalogaj.