Festival pučkog teatra Omišalj – Čavle i ove godine, u svom četrnaestom izdanju, donosi vam osam zanimljivih predstava. Predstave se u tjednu između 20. i 26.6. održavaju naizmjence u Omišlju na trgu Prikešte i frankopanskom kaštelu Grad Grobnik.

Festival organiziraju općine i turističke zajednice Omišalj i Čavle, pod pokroviteljstvom Primorsko – goranske županije.

Program

20.06.2014.PETAK-OMIŠALJ

Kreket, u koprodukciji „Scene Gorica“ i Teatra EXIT- Izjava da je čovjek nastao od životinje nije sasvim besmislena. Ta mogućnost doista postoji, no postati čovjekom ne znači roditi se s vanjskim obilježjima ove specifične vrste, nego, uz pomoć podarenog joj uma, snagom Duha,isčupati se iz mimetičkog kruga navika u koji nas od prvog trenutka života zatvara nagon za opstanak. Postojanje čovjekom je mukotrpan proces koji traje cijeloga života i koji nas dovodi u kušnju da zaniječemo sve čime smo pokušali osmisliti svoj bitak i prikriti svoju malenkost i neznanje.

21.06.2014. SUBOTA-ČAVLE

Daj čekić, dramsko amatersko društvo Proložac- U predstavi „Daj čekić“, Stipe ćaća, Mara mater, njihova ćer, strina Kata, pljačkaši Jure i Mate, te građevinski obrtnik, pričaju hrvatsku priču o obitelji,pljačkašima, menadžerima, hrvatskoj privredi. Strini Kati, puna su usta Europe. Pljačkaši sa pištoljem su puki amateri prema Kati koja izmuze novce od građevinskog obrtnika i bježi. Izlazi na cestu i tresne ju auto. Kako sreće da je u Hrvatskoj tako, svako zlo za neko dobro.

22.06. 2014. NEDJELJA-OMIŠALJ

Povijest moje gluposti, monodrama Željka Vukmirice- iskrena i duhovita priča o glumčevu odrastanju i školovanju, odnosno osobnom doživljaju sebe i svijeta u kojem odrasta. Svatko od nas mogao bi se u nekoj sceni prepoznati.majlijepše u prepoznavnavanju surove realnosti u kojom živimo, jest način na koji to glumac čini.Sve na svijetu pa čak i najmračnije tajne, imaju svoju smiješnu stranu.

23.06.2014. PONEDJELJAK- ČAVLE

Važno je zvati se Ernešto, Gradsko kazalište mladih Split- komedija mentaliteta o potrebi čovjeka da zatomi svoj pravi identitet kako bi ga učinio boljim i privlačnijim no što je. Ova satirična komedija pokazuje autorov stav o takozvanom „visokom društvu“. Pokazuje ljudske slabosti, komplekse i nesigurnosti, te pokušaj preživljavanja u snobovskom okruženju.

24.06.2014 UTORAK- OMIŠALJ

Nemoš pobjeć od nedjelje, Kaštelansko kazalište- On i ona dvoje su slučajnih partnera koji nam svoj odnos pokazuju bez zadrške. U potrazi za razumijevanjem i prihvaćanjem, kroz brojne unutrašnje dijaloge i vanjske monologe pokušavaju nam prikazati svijet i pronaći izvor svojih nemira i krize u kojoj su se zatekli.

25.06.2014 SRIJEDA- ČAVLE

Vjenčani list, Gradsko kazalište Požega- Ovom razigranom komedijom, posegnuvši u simpatične izmjene izvornog teksta i vrlo efektno ubacivši dio lokalnog kolorita, redatelj je uspješno pogodio ukus publike.

26.06.2014. ČETVRTAK-OMIŠALJ

Ne plaćamo, Ne plaćamo, kazalište JAK iz Malog Lošinja- S osjećajem za aktualni društveni trenutak, jakovci su posegnuli za predloškom koji kao da je napisan danas. U ovoj socijalnoj tragikomediji zabune, bolje rečeno obmane, i brojnih peripetija, protagonisti su radnici u škveru i njihove žene koje jedva spajaju kraj s krajem.

27.07.2014 PETAK-ČAVLE

Terapija, Teatar Rugantino Zagreb. Predstava nastala na osnovu britnog teksta mladog dramskog pisca Jordana Cvetanovića i redateljice Maje Šimić, te na neuobičajen crnohumoran način razotkriva čitav jedan svijet ljudi pored kojih prolazite svakog dana, a i neznate što se krije iza njihovih njihovih lica, pogleda, odjeće. U Terapiji ćete čuti sve ono što ste ponekad pomislili a niste se usudili reći o ljudima.

 


 

U slučaju lošeg vremena predstave će se igrati u dvorani Osnovne škole u Omišlju ili Sokolani Grada Grobnika.