I ove jeseni očekuju Vas fenomenalne kazališne predstave u sklopu “Večeri smijeha i zabave” u Domu kulture Čavle. Kvalitetan kontinuirani odmak u jesenjoj ponudi Doma kulture Čavle zasigurno će razveseliti sve ljubitelje gostujućih teatara kako na Grobnišćini tako i na širem riječkom području. Organizator je ove godine odabrao četiri višestruko nagrađivane HIT predstave, a izvrsni glumci uz vrhunsku produkciju obećavaju i smijeh do suza.

1.10.2016. “Na komadiću Europe”, stand-up komedija Željka Pervana

facebook_event2

Željko Pervan, po mnogima najbolji stand up komičar na ovim prostorima, izvest će svoju novu predstavu „Na komadiću Europe“ u subotu 1.10. u 20 sati u Domu kulture Čavle.
Zbog popularnosti i načina izvođenja na dosadašnjim nastupima, za ovu predstavu se u pravilu tražila karta više. Željko Pervan majstor je improvizacije, obožavatelj Slovenaca, smrknuti profesor, živahni govornik i komentator hrvatske svakodnevice. Čisti humor bez ikakvih rekvizita: čovjek i njegova duhovitost….

Ulaznice po cijeni od 55 kn u pretprodaji i 65 kn na dan predstave mogu se kupiti putem sustava Mojekarte.hr ili u uredu Turističke zajednice Općine Čavle.

21.10.2016. “Međuigre 0-24”, Zijah A. Sokolović

facebook_event3

Zijahov teatar bismo mogli identificirati formulacijom: to je “kronika dana”, ogledalo u kojem se ogledamo i prepoznajemo kao da se prvi put susrećemo sa sobom, vidimo se u onom sloju životnih scena kojima ispunjavamo taj dan, vidimo se i smijemo se. Smijemo se svome trivijalnom opredmećenju, onome svome dijelu koji se odvija između “krupnih” stvari, za koje vjerujemo da su pravo lice naših trajanja u vremenu, dok “međuigre” prepuštamo vremenu da ga nosi sa sobom kao nepotreban talog, da bismo opet, sljedećeg dana, činili to isto i tako u beskraj.
“Svako sudjelovanje u Zijahovom kazališnom ritualu katarzično je iskustvo koje oslobađa od negativne energije nakupljene životnim frustracijama, pa nije nikakvo čudo da ovaj glumac, gdje god da se pojavi, za sobom stvara pravu gledateljsku sljedbu, odanu, vjernu i uvijek spremnu na novu kazališnu avanturu”.
Jasen Boko, Slobodna Dalmacija

Ulaznice po cijeni od 55 kn u pretprodaji i 65 kn na dan predstave mogu se kupiti putem sustava Mojekarte.hr ili u uredu Turističke zajednice Općine Čavle.

18.11.2016. “Ne igraj na Engleze”

facebook_event5

Igraju: Tarik Filipović, Hrvoje Kečkeš i Borko Perić.
Produkcija: Satiričko Kazalište Kerempuh
Autor: Vladimir Đurđević
Režija: Vinko Brešan / Željka Udovičić
Prijevod teksta: Dora Delbianco

U središtu samo prividno, „lakog” zapleta, nalaze se trojica urbanih tridesetogodišnjaka, „zaglavljenih” već negdje na prvim životnim krivinama – ili zbog inferiornosti prema zaposlenoj supruzi (Paun), ili zbog nemogućnosti da se dokaže kroz površne seksualne avanture (Piksi), ili pak neodoljivog nagona da, koristeći kao „masku” nevine šale, ponižava vlastite prijatelje (Bule). Međutim, isto toliko bitan protagonist drame Ne igraj na Engleze – protagonist koji se istovremeno nalazi i u njima, ali i izvan njih – jest jedan od suštinskih zloduha ljudske prirode: strast prema kockanju, točnije klađenju.

Ulaznice po cijeni od 70 kn u pretprodaji i 80 kn tri dana prije predstave mogu se kupiti putem sustava Mojekarte.hr ili u uredu Turističke zajednice Općine Čavle.

3.12.2016. “5žena.com”

facebook_event4

Igraju: Nataša Janjić / Jadranka Đokić, Mia Anočić Valentić/ Dajana Čuljak, Nataša Dangubić/ Nina Erak Svrtan, Daria Lorenci Flatz/ Ana Begić
Redatelj: Rene Bitorajac
Produkcija: Teatroman & Satiričko Kazalište Kerempuh
Po licenci: Imagina International Sales S.L.U.

Nakon premijere u Bilbau i Madridu 2002. godine, kada je ovu predstavu u samo dva tjedna pogledalo preko pedeset tisuća gledatelja, ona je postala apsolutni hit koji se izvodio u mnogim zemljama, svugdje postižući jednaki uspjeh.
Na duhovit i autoironičan način kroz pet snažnih ženskih karaktera razotrkivaju se svi aspekti ženskog pogleda na svijet. U njihovim ispovijestima padaju sve maske i raskrinkavaju se sve tajne muškaraca, seksa i muško-ženskih odnosa.
U koprodukciji Satiričkog kazališta Kerempuh i Teatromna u režiji Renéa Bitorajca, i u izvedbi pet trenutno najzanimljivijih glumica domaće kazališne i filmske scene ovaj naslov obara sve rekorde gledanosti.

Ulaznice po cijeni od 70 kn u pretprodaji i 80 kn tri dana prije predstave mogu se kupiti putem sustava Mojekarte.hr ili u uredu Turističke zajednice Općine Čavle.

flyer3 flyer4
Organizator: Udruga Livingstone
Suorganizatori: TZO Čavle, Općina Čavle