Ove godine, u subotu, 15.10. u vremenu od 10:00 – 18:00 sati u Domu kulture Čavle održati će se šesta po redu Pekmezijada. Uz Udrugu Vidov san, ove godine predstaviti će se desetak proizvođača domaćih pekmeza (većinom OPG-i) sa područja Grobnišćine, Gorskog kotara, Like i Kvarnera.

Moći će se degustirati i kupiti razne vrste pekmeza, džemova i marmelada. Kako je Pekmezijada do sada imala humanitarni karakter, tako će i ove godine izlagači svojom kotizacijom sudjelovati u humanitarnoj akciji “Svi za Adri” – teško oboljelu curicu Adrianu Bakić s područja Općine Čavle.

U ovogodišnjoj Pekmezijadi sudjeluju:

1. OPG IVA ĆULUMOVIĆ [Ivy’s Sweet Lavander] – Džemovi LaValina od raznog voća i lavande, te linija bez šećera i linija s medom. Torte i čokoladne praline Anđeo Gabrijel.
2. OPG HEĆIMOVIĆ – Extra džemovi od šipka, bobica bazge, drena, mljevene jagode (vlastiti ekološki uzgoj jagode) i jagode sa šumskom jagodom
3. UDRUGA LODRICA – Pekmez od bundeve + slastice od bučice
4. DOMA OPG – Pekmez od smokava, senf od smokava, praline od smokava
5. GERD j.d.o.o. – Džemovi od šipka, dunje, grožđa, višnje
6. OPG SEKULA – Pekmez od šljiva, malina, kupina i mješani
7. OPG KARLOVIĆ – Pekmez od grožđa, drena, smokava, marelice + kolači
8. FUNGHI d.o.o. – Pekmez od malina, šumskog voća, kupina, aronije, borovnica, mješani + sirupi i matični sok od aronije te naravno organizator 6. Pekmezijade
9. UDRUGA VIDOV SAN koja za svaku pekmezijadu izradi mnogobrojne domaće pekmeze – od divljih jestivih bobica (šipak, kupine, dren, glog), voćne pite kao i razne voćne kolače, a u ponudi su i razni čajevi iz Grobničkih šuma.

Također u sklopu manifestacije nuditi će i palačinke sa domaćim pekmezima. Dođite i pronađite nešto za sebe!
Organizator: Udruga Vidov san
Suorganizator: TZO Čavle