Najveći hrvatski blues-festival, nastao u čast Philadelphija Jerryja Ricksa, jednoga od najpoznatijih predstavnika tradicionalnoga bluesa (country-blues), koji je za posljednje počivalište odabrao upravo Kastav, i ove godine nudi višednevan atraktivan program.

Službeni web: kastavbluesfest.com

Večer bluesa u kaštelu Grad Grobnik

Ponedjeljak, 8.8.2016. u kaštelu Grada Grobnika u 21 sat nastupaju:

GUISSÉ • LEONARDI • ZUMETA (SEN/SLO/CU)

g-l-z
Jedna je od najvećih atrakcija ovogodišnjega Kastav Blues Festivala nastup senegalskih glazbenika braće Guissé, kubanskoga multiinstrumentalista Lazara A. H. Zumete i legendarnoga slovenskoga glazbenika Igora Leonardija. Afrički je blues vrlo popularan u svijetu, a po prvi će put biti predstavljen publici upravo na našem Festivalu. Braća Guissé nastupali su s najvećom zvijezdom afričkog bluesa Alijem ʺFarkaʺ Touréom.

DAMIR HALILIĆ – HAL (HR)

www.halmusicland.com
Riječki glazbenik, pokretač i umjetnički ravnatelj Festivala, objavio je četiri albuma, koje je prepoznala i domaća i strana kritika. Redovito koncertira u Hrvatskoj i inozemstvu te surađuje s najvećim svjetskim imenima fingerstyle-gitare, kao što su Tommy Emmanuel, Muriel Anderson, Woody Mann, Peter Finger, Franco Morone, Clive Carroll itd., a većinu je njih po prvi put doveo u Hrvatsku. Dosad je najveće priznanje njegova rada nagrada Porin za instrumentalni album Mare Nostrum (Croatia Records), koji je snimljen u Londonu u produkciji legendarnoga B. J. Colea.

Kastav-Bluesfest-letak-2016-web