DOM KULTURE ČAVLE, 29.9.2017., u 20:00 sati

Ulaznice se mogu kupiti preko sustava mojekarte.hr ili u  uredu TZO Čavle po cijeni od 70,00 kn u pretprodaji i 80,00kn tri dana prije predstave.

Redatelj: Oliver Frljić
Dramaturginja: Dora Delbianco

Produkcija: Satiričko kazalište Kerempuh

Igraju: Hrvoje Kečkeš, Vilim Matula, Borko Perić, Rakan Rushaidat

O PREDSTAVI:

“U godini u kojoj slavi 50. rođendan, Satiričko kazalište Kerempuh dobilo je i predstavu koja polazi od situacije iz ranih devedesetih kada je “Jazavac” postao “Kerempuh”, ali vrlo se jasno bavi ovim našim vremenom. Tako je stvoren naslov koji će u općem kazališnom sjećanju stati uz bok legendarnim predstavama “Spikom na spiku” ili “Dobro došli u plavi pakao”.

(…)

Istinska je to i pametna satira, obogaćena sjajnim glumačkim izvedbama, među kojima se posebno izdvaja ona Rakana Rushaidata. Mnogi će, naravno, biti vrlo uvrijeđeni, ali istinski je šarm ove predstave u samoironiji, načinu na koji se razotkriva općeprisutan mentalitet. Katkada je najteže smijati se glupostima u kojima se prepoznajemo, no to je uglavnom smijeh koji ima terapeutski učinak.” Bojana Radović, “Večernji list”

Što se dogodilo s Jazavcem otkad je njegovo ime izbrisano iz naziva Satiričkog kazališta? Je li se vratio u Kočićevu dramu iz koje je i došao? Ili li se ponovno našao pred sudom? Je li njegovo mjesto na pozornici nacionalne zoologije zauzela etnički čista kuna?

Mlađe generacije Jazavca nikada nisu upoznale. Starije su ga, sukladno službenim kulturnim politikama, temeljito zaboravile. Što se događa kad se ovaj nezvani gost vrati u kazalište koje se nekada dičilo njegovim imenom? Pravimo li se i dalje da ne znamo tko je i što Jazavac?

 

ORGANIZATOR: Udruga Livingstone

SUORGANIZATOR: TZO Čavle