Krajem kolovoza okupe se stanovnici čitave općine kako bi proslavili dan svoga zaštitnika, sv. Bartola. Popularno nazvana Bartoja osim vjerskih sadržaja pruža mnoštvo kulturnih, zabavnih, sportskih i kulinarskih događanja, na čelu s Bartojskim kotlićem. Ovo nadmetanje u spravljanju kotlića nadaleko se može namirisati, a cijela je manifestacija idealan završetak ljetnog odmora i početak novih radnih uspjeha.

24.08. Belfast Food

21:00 h Trg hrvatskih branitelja

25.08. Hladno pivo

21:00 h Trg hrvatskih branitelja

26.08. Bartojski kotlić – Buffet Pomorac

Početak: 17:00 h

U sklopu manifestacije Bartoja, održava se i Bartojski kotlić, u organizaciji TZO Čavle i ugostiteljskog objekta “Pomorac”. Natječe se dvadesetak ekipa i to u disciplini spremanja kotlića. Stručan žiri ocjenjuje jelo u 4 kategorije: okus safta, kuhanost mesa, okus mesa i izgled gulaša. Ocjene od 0 do 10 se zbrajaju i određuju pobjednika.

Atmosfera na Bartojskom kotliću uvijek je vruća, što od sunca, što od želje za pobjedom, jer biti kuharom najboljeg kotlića nije mala stvar. Svi sudionici, bez obzira na osvojeno mjesto, uvijek su dobro raspoloženi, nikad gladni i s nestrpljenjem očekuju iduću godinu i novu priliku da ukrste kuhače i pokažu svoje kulinarske vještine. Posjetitelji imaju priliku probati vrhunski spravljene kotliće i po želji otkrivati tajno kulinarsko oružje svake ekipe.

Proglašenje pobjednika nikada ne prolazi bez žive muzike, mnoštva znatiželjnika i pregršt dobre zabave. Nadamo se da smo vam uspjeli probuditi apetit i da vas vidimo na sljedećem Bartojskom kotliću s pijatom u ruci!

POZIVNICA:

26.08. Tomislav Bralić i klapa Intrade

21:00 h Trg hrvatskih branitelja

PROGRAM:

Vidimo se!