11.05.2014. održana je Proljetna biciklijada Grobnik. Povoljni vremenski uvjeti, usprkos dnevnim događanjima u bližoj okolici, privukli su 230 biciklista koji su odvozili rekreativnu i sportsku turu.

Fotografije pogledajte na FB stranici: https://www.facebook.com/GrobnikBike

Bilo je tu djece, roditelja, mladih, starih uglavnom svih profila i godišta. Zanimljivost koju smo priredili ove godine odvila se na aerodromu Grobnik gdje je padobranski klub Krila Kvarnera izveo pokaznu vježbu o slaganju padobrana. Ujedno je to bio i predah pa su se tu podijelile banane i voda. Nakon Grobničkog polja odvojila se sportska ekipa i krenula u osvajanje „Grobničke kobasice“ u zahtjevnom usponu u Grad Grobnik.

Dobili smo i pobjednike, dva člana BK Grobnik Kristijan Grabar i Denis Udović, a treći je jednom džentlmenskom gestom svoje mjesto prepustio jednoj dami Nini Broznić i tim potezom nas neobično obradovao.
Uz ručak u domu u Čavlima, a ručak se sastojao od repe i fažola i Grobničke palente kompirice, organizirala se mala tombola gdje su podjeljeni pokloni. Nakon toga proglasili smo pobjednike uspona za Grobničku kobasicu i pobjednike okitili vijencima od čega drugoga nego kobasica.

Lijepo druženje, zadovoljna lica najbolja su plaća organizatoru TZO Čavle i BK Grobnik, kao i udruzi Palentar koja se pobrinula za ručak, a i volonterima bez kojih bi bilo teško ovako nešto organizirati.
Vidimo se dogodine na 6. Proljetnoj biciklijadi Grobnik.