Ususret Festivalu teatra
Na inicijativu organizatora – dviju općina, s ciljem da se djeci približi kazalište te ih dodatno senzibilizira spram tradicije održavanja festivala 

Režija: Peđa Gvozdić
Kostimografkinja: Morana Petrović
Maske: Igguanna Art Studio – Ana Mikola
Glazba: Damir Šimunović
Produkcija: Zakon Teatar Glume: Mirel Huskić Sara Ipša Mario Jakšić / Lino Brozić

Trajanje predstave: 45 min
Uzrast: 6 +

Geronimo Stilton ime je autora te osim kazališnog komada naziv serijala vrlo popularnih dječjih knjiga koje su prodane u više od 80 milijuna primjeraka i objavljene u više od 40 država, a prema knjigama je napravljena i animirana TV serija i mjuzikl.

Glavni je lik Geronimo, miš, rođen u Mišogradu te novinar najpopularnijih novina. Ima mlađu sestru Teu, nećaka Benjamina i bratića Miška, s kojima iz epizode u epizodu upada u niz vrlo zanimljivih pustolovina. U ovoj epizodi, Geronimo je pozvan u Benjaminovu školu na Dan zanimanja kako bi učenicima govorio o svom zanimanju pisca. No, tog jutra sve je krenulo naopačke, pa ćemo uživati u još jednoj njegovoj pustolovini. U ovoj epizodi djeca kroz zabavu uče o raznim zanimanjima poput egiptologa, vulkanologa i glumca-ekologa. Osim što publika dobije vibrantnu i inspirativnu dječju predstavu, prepunu korisnih informacija, moguće je aktivno sudjelovati u radnji kroz interakciju s glumcima. Mališane u predstavi očekuju i posebna iznenađenja. Tijekom predstave vulkanolog demonstrira kako se vulkan može napraviti kod kuće te ujedno djeci poklanja i recept za isti eksperiment koji mogu napraviti kod kuće s roditeljima.


ULAZ JE SLOBODAN.