Cjelokupni program Večeri smijeha i zabave organizira riječka Udruga Livingstone u suradnji s Općinom Čavle, Turističkom zajednicom općine Čavle te mnogobrojnim medijskim partnerima.

Na programu su četiri vrhunske kazališne predstave u Domu kulture Čavle:

28.11.2015.- Muškarci su s Marsa, žene su s Venere

Produkcija: Teatroman, Predstava prema knjizi Johna Graya
Autor teksta: Paul Dewandre
Producent: Roman Šušković-Stipanović
Redatelj: Boris Kovačević
Igra: Roman Šušković-Stipanović

O predstavi: Tijekom tri sezone predstava je izvedena 100 puta. Većina izvedbi održana je u Zagrebu, a tek manji broj na gostovanjima. Ovaj tekst igran je na mnogim svjetskim pozornicama, a uz francusku i nizozemsku, hrvatska produkcija je jedna od najuspješnijih. Nesvakidašnju formu dokumentarnog kazališta s puno energije i strasti, vrlo iskreno izvodi Roman Šušković-Stipanović. Muškarci su s Marsa, žene su s Venere prije svega ima cilj zabaviti publiku, a poučavanje je tek nužna posljedica. Predstava je pomogla mnogim parovima da se pogledaju u oči i komentiraju svoju vezu barem u duhu predstave – šaleći se, a bilo je i onih koji su neke savjete shvatili ozbiljno i promijenili su svoje ponašanje prema partneru/partnerici na bolje. Moramo priznati, bilo je i nekoliko prekida nakon predstave, i jedan burni tijekom predstave.

4.12. 2015. – Ja, Deda

Produkcija: Teatroman
Autor teksta: Bjarni Haukur Thorsson
Producent: Roman Šušković-Stipanović
Redatelj: Boris Kovačević
Igra: Pero Juričić

O predstavi: On je u najboljim godinama, vitalan, duhovit, zabavan, mudar, brižan, nostalgičan, sjetan. On je djed.
Urnebesno smiješna i dirljiva ispovijed muškarca u zrelim godinama. Predstava je namijenjena je djedovima i bakama, njihovoj djeci i unucima. Naziv predstave “Ja, Deda” asocira na popularnu predstavu “Ja, Tata” koja je u 2014. godini nakon 140 izvedbi spremljena u arhiv hrvatskog glumišta. Što je isto ili slično, a što različito između te dvije kazališne poslastice? Isti su autor teksta, redatelj i producent. Ista je kazališna forma: monodrama. Isto je i trajanje: 80 minuta. Isti je žanr: komedija. Ista je ambicioznost i predanost svih koji su sudjelovali u pripremi predstave. Isto je što se tematski predstave tiču izvođača do najintimnijih trenutaka njihovih života. Suočiti se s godinama, biti suprug u četrdesetgodišnjem braku, biti otac i djed nije lako. Uočiti da više ne vidite bez naočala, da zaboravljate (zločesti bi rekli: senilite) je teško. Udati najmlađu kćer ljubimicu za momka koji, blago rečeno, nije po vašem ukusu, usput i platiti troškove vjenčanja, vrlo je teško. Napraviti neugodne preglede kod prijatelja urologa i krenuti u avanturu nabavke legalnih stimulansa koji će vam pomoći održati uspješan seksualni život, užasno je teško.
Ovo su samo neke od tema o kojima će progovoriti predstava Ja, Deda na svima razumljiv i zabavan način.

12.12.2015.- Munchhausen

Produkcija: Teatroman, prema knjizi Gottfrieda Augusta Bürgera

Autori: Vilim Matula – Boris Kovačević – Roman Šušković-Stipanović
Redatelj: Boris Kovačević
Producent: Roman Šušković-Stipanović
Igra: Vilim Matula

O predstavi: Poznatom pričom o još poznatijem lažljivcu, u hrvatskoj verziji Vilim Matula maestralnim glumačkim bravurama tjera publiku na mahniti smijeh. Predstava je doživjela više od petsto izvedbi, i još ne posustaje.

Nagrade:
Godišnja nagrada “Vladimir Nazor” Vili Matula za glumačko ostvarenje u monodrami Munchhausen
6. Hrvatski festival malih scena u Rijeci
Najbolji glumac Festivala – Vilim Matula
Najbolja glavna muška uloga – Vilim Matula
Najbolja predstava po ocjeni publike – Munchhausen

19.30.1.2016. – Ja, tata

Produkcija: Teatroman u suradnji s Teatrom Exit
Autor teksta: Bjarni Haukur Thorsson
Producent: Roman Šušković-Stipanović
Redatelj: Boris Kovačević
Igra: Rakan Rushaidat

Rekli su o predstavi:
„Rushaidat je isporučio sedamdesetak minuta urnebesne zabave temeljene na razmišljanjima muškaraca o tome kakav je to osjećaj donijeti novi život na svijet. Predstava „Ja, Tata!“ bila je pun pogodak – ispunjena dvorana smijehom i aplauzima često je prekidala tok misli novopečenog oca Marija, koji je pred svima na dirljiv i duhovit način iznio svoju svakodnevnu intimu koju poremeti jedan test za trudnoću.“

Davor Žic /Liburnija.net/Opatija
„Ako se na i jednog glumca u proteklih nekoliko sezona može primijeniti rečenica „publika mu je jela iz ruke“, onda je to Rakan u predstavi „Ja, Tata!“.

Lidija Zozoli/ Vijenac
„Tijekom sedamdesetak minuta glumačke igre, u ritmu koji niti trenutka nije izgubio na intenzitetu, a koji je mnoge u publici nasmijao do suza, prikazane su sve promjene s kojima se neizostavno suočava svaki novopečeni otac, uz minuciozno ocrtanu galeriju likova koje će sresti svi koji krenu u najljepšu, ali i najzahtjevniju životnu pustolovinu – onu roditeljsku.“
Nataša Govedić/Novi list

Ulaznice u prodaji:

Moje karte.hr i u Uredu TZO Čavle

55,00 kn u pretprodaji
65,00 kn na dan predstave
180,00 kn paket – 4 predstave

(tekstovi preuzeti s www.mojekarte.hr)

Preuzmite plakat sa svim informacijama