Gastronaut.hr objavio je vodič „Mozaik okusa Rijeke i riječkog prstena – vodič za doživljaj okusa, tradicije i prirode“, koji donosi priče o bogatstvu okusa i doživljaja Rijeke i riječkog prstena.
Vodič spominje dugu tradiciju mljekarstva, sirarstva, mesarstva i proizvodnje muke (kukuruznog brašna) Grobnišćine, a istaknuto je da posjetitelji ovoga kraja mogu uživati u gastronomskim specijalitetima poput palente kompirice, grobničkog sira i domaćih kobasica u ugostiteljskim objektima Aerosteak, Oliva, Gostionica Putniku, Pirun i Pjat, dok kušaonica Sirana Frankulin pruža degustaciju i omogućuje kupnju lokalnih sireva. Vodič također preporučuje vrhunske namirnice u poznatim grobničkim mesnicama.
Osim gastronomije spominju se prirodne ljepote i šetnice uz Riječnu te značaj Mlikaričinog puta i Gašparovog mlina.
Cijeli članak pročitajte na poveznici: https://www.gastronaut.hr/blog/
