Jutarnji.hr objavio je „Mozaik okusa i doživljaja – Rijeka i Riječki prsten kao Europska regija gastronomije“.
Mozaik okusa i doživljaja projekt je koji slavi ono što najbolje opisuje Rijeku i Kvarner – raznolikost, autentičnost i otvorenost prema dobroj hrani. Sljedeće godine Rijeka i Riječki prsten ponosno će nositi titulu Europske regije gastronomije, a ovaj će projekt okupiti restorane, proizvođače, vinare i domaćine koji svojim radom i kreativnošću stvaraju gastronomski identitet regije. Kroz niz priča, okusa i doživljaja, Mozaik okusa i doživljaja otkrit će spoj tradicije i suvremenosti, a upravo je to što čini gastronomiju Kvarnera jedinstvenom i prepoznatljivom u Europi.
Članak donosi priču o gastronomiji Rijeke i Riječke okolice, a spominje se restoran Aerosteak na Čavlima i njegov legendarni beefsteaku serviran uz palentu kompiricu. Spomenuta je delicija koja spaja tradiciju i suvremenu gastronomiju – sladoled od grobničkog sira, a naglašava se kako iza ovih okusa postoji bogata grobnička tradicija mljekarstva, sirarstva, mesarstva i proizvodnje muke (kukuruznog brašna).
Cijeli sadržaj članka pročitajte na poveznici: https://www.jutarnji.hr/dobrahrana/
