7. Pekmezijada

I ove godine Udruga Vidov san pripremiti će najbolje od domaćih pekmeza i džemova. U ponudi će biti i voćne pite, kolači, palačinke te slatki njoki. Naravno, uz slastice, moći će se degustirati čaj od autohtonog ljekovitog bilja. Osim Udruge Vidov san, svoje pekmeze, džemove i raznorazne domaće proizvode predstaviti će i OPG-ovi sa područja Like i Kvarnera.

 

Jesen na Čavji

Po prvi puta predstaviti će se i OPG-ovi iz prijateljske Općine Cernik (Slavonski) sa svojim proizvodima (vino, suhomesnati proizvodi, kesteni, pekmezi, voće,…).

U sklopu Jeseni na Čavji moći ćete degustirati Cerničke čuptete.
Slani kolač, koji se prema našim informacijama, peče samo na cerničkom području (Općina Cernik u neposrednoj blizini Nove Gradiške). Tradicionalno se priprema u vrijeme krmokolja, a Turistička zajednica grada Nova Gradiška promovira čuptete kao gastro suvenir ovoga područja.

Šetnja: Stazom sv. Bartola

Dužina i predviđeno trajanje: 3.04 km / 2 h
Polazak je ispred ureda Turističke zajednice u 10:00 sati prema Cerniku. Krećemo se putem do Cerničkog vrha gdje je planiran odmor. Nakon kratke pauze, vraćamo se u Dom kulture Čavle na 7. Pekmezijadu i Jesen na Čavji gdje će biti bogata sajamska ponuda.

Sudjelovanje u šetnji je besplatno, a za sve sudionike pri povratku u Dom, Udruga Vidov san pripremiti će topli čaj i palačinku punjenu domaćim pekmezom.

Svi sudionici pješače na vlastitu odgovornost. Treba se primjereno obući jer prolazimo neasfaltiranim putevima.


Veselimo se druženju!