Lokacija: Dom kulture Čavle
Radno vrijeme: 09:00 – 13:00, 16:00 – 19:00

Autori: Nikola Kolja Vrančić i Marina Vrančić
Autori o maskama:
“Naša je priča počela, kako to najčešće biva, iz ljubavi, ljubavi prema maškarama, tradiciji i dakako našem zavičaju. Nakon što je prvi mali dondolaš osvojio brojna srca, izbora jednostavno nije bilo…

Tako su našeg Dondolaša slijedili i ostali predstavnici “riječkog prstena”. Živopisnim figuricama tradicijskih maski s Kvarnera pomalo smo počeli dodavati i minijature poznatijih maski iz Istre i Slavonije, a potom i kultnih maski europskih zemalja. Do sada naša jedinstvena kolekcija broji šezdesetak rukom rađenih unikatnih figura, koje predstavljaju četrdesetak grupa iz: Austrije, Belgije, Bugarske, Češke, Finske, Francuske, Grčke, Hrvatske, Italije, Mađarske, Makedonije, Njemačke, Portugala, Rumunjske, Slovenije, Španjolske i Švicarske.

Svaka je lutka, do najmanjih detalja, ručni rad, u koji je uloženo jako puno vremena i truda, a najviše ljubavi. Također, važno je naglasiti kako je svaki mali dondolaš ili zvončar različit, poseban, baš kao i oni na čiju su sliku nastali.

Mali dondolaši i zvončari, kao autohtoni suveniri, idealni su za sve kojima je dondolaška i zvončarska tradicija u srcu, kao i one koji uspomenu na mali dio jedne od najljepših priča iz našeg kraja žele ponijeti kući i imati u svom domu.