Na mnogo nam načina vino može podariti užitak, no nemamo često priliku isprobati velik broj sorti na jednome mjestu. S tim na pameti, svake se godine početkom svibnja u Frankopanskom kaštelu u Gradu Grobniku organizira izložba i degustacija različitih sorti crnih, bijelih i muškatnih vina s područja Krka, Novljanske doline, Istre, Dalmacije, Slavonije, Baranje, Kastavštine.
Doživljaj i uživanje u vinu upotpunjuje i ambijent kaštela u Gradu Grobniku koji svojim položajem i izgledom mami uzdahe mnogih koji ga dođu posjetiti, a za ovu prigodu i uživati u posebnoj ponudi.

…i čuda lipote

No neka vas ime manifestacije ne zbuni, ne nudi se toga dana samo vino već neprocjenjivi pogledi s grobničkog kaštela, etnografska zbirka, izložba slika u galeriji, delicije sa „zelenog stola“, radionica aromaterapije te mnoštvo srdačnih ljudi i dobre glazbe. Na vama je samo da se zabavite!

Što vam drugo preostaje nego da se 4. svibnja uputite u Grad Grobnik, i uživate u dobroj kapljici i izvrsnoj gastronomskoj ponudi. Sutradan sređujte dojmove i probajte se prisjetiti koje vam se vino najviše dopalo. Tko zna, možda će sljedeća berba biti još bolja. Glavno da znate gdje ćete je moći kušati.

Živjeli!

PROGRAM – Nedjelja 4. svibnja:

11:00 – 19:00
– kušanje vina Hrvatskog primorja, Dalmacije, Istre, Slavonije i Baranje
– ponuda autohtonih proizvoda: med, sir, pekmez, suhomesnati proizvodi

12:00
Zeleni stol – Udruga Vidov san

12:00
radionica aromaterapije, centar za aromaterapiju “Smilje”