Nakon višegodišnjih poslovnih aktivnosti usmjerenih prema mnogobrojnim dionicima u turističkom sektoru, skupljajući iskustva istih,gledajući komentare o zadovoljstvu turista na raznim portalima i forumima, zaključujemo kako je za većinu turista boravaku Hrvatskoj bio oduševljavajući, tek je nekolicina iznijelamanje opaske koje upućuju na to da usluge mogu biti još bolje.

Navike turista su se značajno promijenile u odnosu na ne tako daleku prošlost, posebice u ovimvremenima, prepunim dinamike i neizvjesnosti. Sigurnost je svakako na prvom mjestu kod odabira destinacije i smještaja, no drugu veliku ulogu imaju ona odredišta koja znaju dobro promovirati sve svoje vrijednosti, osiguravajući turistima jednostavan pristup svim potrebnim informacijama.

Različitost u interesimaturista za vrijeme boravka zadnjih godina sve je očiglednija, pojedini turistiteže aktivnom odmoru uz obilazak kulturnih znamenitosti, prirodnih ljepota, dok s druge strane određeni broj turista preferira odmor u miru i tišini. Veliki interes svakako treba pridodati potrazi za gastronomskim specijalitetima, a posebice onih koji mogu ponuditi eko-proizvode.

Današnji suturisti digitalno sve više osviješteni i žele brzo pronaći atraktivne lokalne usluge ili turističku ponudu “outdoor – indooractivities”.  Digitalna tehnologija postala je nezaobilazan segment ljudskih života u pronalasku traženih informacija, a isto tako poslovanja i cjelokupnog življenja, stoga  želimo li raditi na napretku, biti konkurentni i opstati na tržištu, poželjno je da se prate trendovi njezinog razvoja.

DIGITALNO RJEŠENJE –APP GUIDE for YOU

Istražujući motive turističkih kretanja, koristeći saznanja dobivena komunikacijom sa vlasnicima smještaja i ostalim dionicima u turizmu, razvili smo jednostavno softversko sučelje, mobilnu aplikaciju GUIDE for YOU, koja sadrži sve elemente generatora daljnjeg rasta atraktivnosti i konkurentnosti svih dionika uključenih u turistički sektor.

Ako se još niste susreli sa GUIDE for YOU – to je mobilna aplikacija koje omogućuje dionicima u turističkom sektoru rješavanje izazova turista/gostiju za jednostavnim pronalaskom autentičnih kulturno-turističkih proizvoda i usluga, kako na području lokalne zajednice tako i mnogo šire. 

Mobilna aplikacija GUIDE for YOU koristi jednostavno digitalno sučelje (user-friendly),pružajući informacije o kvalitetnim turističkim sadržajima,namijenjenimprvenstveno turistima kao krajnjim korisnicima, sa ciljem jednostavnog pristupa informacijama od njihovog interesa.

Zbog potpune prilagođenosti korisnicima (userfriendly), zadovoljavanja i najzahtjevnijih potreba turista, čime se ostvaruje veća prepoznatljivost turističke destinacije, čak i u ovim neizvjesnim vremenima.

Iskustva potvrđuju, kada omogućite turistima pristup informacijama po kojima će moći samostalno skrojiti doživljaje za vrijeme boravkakoja ispunjavaju njihova očekivanja, događase jednavažna činjenica; „Zadovoljstvo gosta je upravo proporcionalno zadovoljstvu vlasnika smještajnog objekta“. S porastom broja zadovoljnih gostiju, raste i broj noćenja, a isto tako i van pansionska potrošnja.

Dobrobiti APP GUIDE for YOU

Prema posljednjim provedenim istraživanjima turisti sada sve više mijenjaju odredišta, odlaze na izlete, žude za aktivnim odmorom, a kako ne bi morali istraživati, pratiti sve nove ponude i izmjene koje se događaju u Vašem i okolnim mjestima, kako ne bi morali pretraživati na desetke web portala i aplikacija, GUIDE for YOU objedinjuje sve informacije, čime se stvaraju mnoge dobrobiti, a u nastavku ćemo navesti neke:

  • Čuva goste/turiste od lutanja i gubljenja vremena na istraživanje i prikupljanje svih informacija od njihovog interesa –  gosti će imati sve potrebne i provjerene informacije na jednom mjestu. Osim osnovnih informacija, karte (mape) su vrlo koristan alat, a svi subjekti uključeni u aplikaciju omogućavaju korisnicima da direktno iz aplikacije pristupe aplikaciji Google-Maps, te bez problema dođu na željenu lokaciju.
  • Stvara odličnu priliku da se impresioniraju gosti u lakšem odabiru i pronalasku interesa za vrijeme boravka, čime im se omogućuje stvaranje ili kreiranje boravkaprema vlastitim željama. Dokazano je da se pozitivne emocije koje ste izazvali kod gosta pamte i prepričavaju, što stvara lojalnost i nove preporuke.
  • Povećava vidljivost skrivenih i manje skrivenih destinacija koje ostvaruju želje turista i nude mu upravo ono što turist priželjkuje, ono što želi osjetiti i okusiti, a da li je to, zdravstvena usluga, putovanje, OPG sa ekološko uzgojenim proizvodima, gastronomska ponuda, potpuno je nebitno.
  • User-friendly – softversko sučelje GUIDE for YOU jednostavno je za korištenje (“prijateljsko“), omogućuje brz i jednostavan pristup informacijama, do kojih lako može pristupiti čak i prosječni korisnik mobilnih uređaja.
  • Sprječava jezičnu barijeru jer svi podaci mogu biti prevedeni na nekoliko jezika, te se jednostavnim odabirom mijenja kompletno sučelje odabranog jezika (ENG, DE, IT, FR …..)

DOBROBITI ZA LOKALNU ZAJEDNICU I OSTALE DIONIKE UKLJUČENE U TURISTIČKI SEKTOR

  • APP GUIDE for YOU ima značajan utjecaj na veće vrednovanje destinacije od strane turista, omogućujući bolju vidljivostautentičnih ponuda, brzog i jednostavnog pronalaženja gastronomski jedinstvenih lokacija, te ostalih usluga koje su jedinstvene na lokalnom turističkom tržištu.
  • APP GUIDE for YOU pripada ekološkom i financijskim prihvatljivim rješenjem,smanjujući značajno dosadašnji trošak za brojnim propagandnim materijalom, a potpuno besplatni pristup APP GUIDE for YOU utječe na povećano korištenje, čime se svim dionicima u sadržaju aplikacije omogućuje kontinuirana besplatna promocije proizvoda i usluga.
  • VAŽNO: Svim vlasnicima smještajnih objekata, neovisno u koju kategoriju smještaja pripadaju,korištenjem APP GUIDE for YOUkreira se dodatna vrijednost za gosta, čime se značajno povećavaju prilike za zadržavanje i ponovno vraćanjegostiju, kao i privlačenju novih.

Zaključak

Digitalizacija u turizmu na velika vrata dovodi do osnaživanja gospodarstva, adigitalna rješenja više nisu nešto “usput” i opcionalno, što čini puku nadogradnju, nego su postala nužnost.

Danas gotovo sve turističke destinacije s kojima se RH natječe na globalnom tržištu koriste tehnologiju za informiranje turista, tako da će i GUIDE for YOU bez sumnje povećati efikasnost pružanja usluga u domaćem turizmu.

Mobilna aplikacija GUIDE for YOUposjeduje sve opcije i rješenja da u vrlo kratkom periodu pridonese kvaliteti boravka, posebice u kontekstu koristi za iznajmljivače, a time i ostalim dionicima u turizmu.

Svi dionici u turističkom sektoru koji koriste suvremene informatičke alate za poboljšavanje iskustva turista, u 2021/2022. godini biti će u prednosti ispred uobičajenog turističkog poslovanja.

Brza dostupnost svih relevantnih informacija koje su turistima neophodne za ugodan i siguran boravak na Vašoj destinaciji, upravo omogućuje APP GUIDE for YOU.

VAŽNO: Želimo istaknuti da smo razumjeli važnost i prihvatili činjenicu da je profesionalnost u našim poslovnim procesimazaista potrebna, te smo kao tvrtka već na samom početku kreiranja mobilne aplikacije GUIDE for YOU poduzeli sve korake kako bi bili spremni na daljnji rast i osvajanje novih tržišta, bez da nas vlastiti uspjeh vrati nekoliko koraka unazad.

U kreiranju navedene aplikacije, kao i daljnjem plasmanu, okupili smo isključivo tvrtke i pojedince koji su spremni dugoročno i aktivno sudjelovati u rješavanju izazova, kako bi svim korisnicima osigurali maksimalne beneficije.