Za nekoliko dana, u još sjajnijem glazbenom ruhu, započinje najočekivaniji blues događaj godine, 7. Kastav Blues Festival!

Od 1. do 4. kolovoza u Matuljima, Kastvu, Viškovu i Čavlima ljubitelji vrhunskoga bluesa moći će uživati u neponovljivim izvedbama eminentnih glazbenika hrvatske i svjetske blues scene.
Osim koncerata, Kastav Blues Festival nudi bogat izložbeni program te mogućnost sudjelovanja u jedinstvenoj blues radionici pod mentorskom palicom blues velikana, Michaela Messera.

Ulaz na sve programe je BESPLATAN.

Ponedjeljak, 4. kolovoza s početkom u 21:00 sat dođite u Kaštel Grada Grobnika i poslušajte Ty Le Blanc 4tet (USA/IT) i Alba&Leo (HR).

TY LE BLANC (USA/I) / www.tyleblanc.com
Američka glazbenica afričkih odnosno francuskih korijena dolazi iz Louisiane, SAD. Stilski se kreće u domeni američke R&B glazbe s utjecajima bluesa te rocka i popa. Na ovogodišnjem će Kastav Blues Festivalu nastupiti s vrhunskim talijanskim i hrvatskim glazbenicima.

ALBA I LEO (HR)
Alba Nacinovich je s najvišim ocjenama diplomirala jazz-pjevanje na Konzervatoriju Giuseppe Tartini u Trstu pod mentorstvom Glauca Veniera; dobila je Erasmusovu stipendiju te studirala na konzervatoriju Escola Superior de Música e das Artes e do Espectáculo di Porto u Portugalu. Leo Škec je vrlo talentirani gitarist s iskustvom rada u raznim glazbenim formacijama. Repertoar ovoga dua danas samo manjim dijelom čine jazz-standardi, a poznati su po originalnim obradama pjesama najrazličitijih žanrova i govornih područja.

Kastav Blues program