Tri sportska kluba, Triatlon Klub Rival, Planinarsko Društvo Obruč i Sportsko Društvo Rupnjak, organizira drugo memorijalno biciklističko druženje u čast Dejanu Ljubasu i Daliboru Kalčiću, ove godine uz pomoć Općine Čavle.
Biciklijada će se odvoziti po ruti koju su oni tako često biciklirali, od starta u Jušićima do Grobnišćine.

Prošle godine biciklijada je okupila više od 200 ljudi, a 150 biciklista je odvozilo cijelu rutu po vrlo jakoj kiši! Ove godine se očekuje najmanje 400 učesnika pošto su se najavili i prijatelji iz Slovenije, Italije, Istre i Zagreba.

INFORMACIJE:

Datum: 6.4.2015. (Uskrsni ponedjeljak)
Trasa: Jušići – Saršoni – Trnovica – Lukeži – Grad Grobnik (samo sportaši) – Dražice – Čavle.
Kotizacija: 50 kn (uključena: majica memorijala, prijevoz bicikle i biciklista iz Čavli na start u Jušiće, okrijepa na stazi i ručak)

8:30 do 9:30 – prijave u Čavlima (biciklisti će bit prebačeni autobusom, a bicikle kamionom na start u Jušiće)
11:00 – start, od Jušića do Saršona, preko Trnovice prema Lukežima
13:00 – komemoracija u Lukežima pored spomen ploče na obali Rječine
13:30 – odvajaju se sportaši koji sudjeluju u brdskoj utrci: “Skok na Grad Grobnik”. Ostali sudionici, nastavljaju iz Lukeža u Dražice prema cilju u Čavlima. Sportska skupina po završetku utrke spušta se s Grada Grobnika direktno u Čavle.
14:00 – cilj u Čavlima: ručak za učesnike i proglašenje pobjednika, dodjela pehara najboljim biciklistima u muškoj i ženskoj kategoriji s utrke „Skok na Grad Grobnik”. Podjela diploma najspretnijim malim biciklistima.

Skok na Grad Grobnik

Novost unutar biciklijade je brdska utrka za najspremnije sportaše koja će se voziti od spomen ploče u Lukežima do ciljne crte u Gradu Grobniku. Dužina staze je 2 000 metara, uspon s 20% nagiba.

Vježbe spretnosti za najmlađe

Pošto su prijave u Čavlima, a start biciklijade u Jušićima, djeca do 10 godina ostaju u Čavlima gdje mogu sudjelovati u organiziranim vježbama spretnosti, na biciklama u sigurnom i ograđenom poligonu odvojenom od prometa (iza benzinske stanice INE).

Predprijave i propozicije: www.rival.hr
Informacije: 091 76 044 76 (Damir Živković)