PLUĆA – subota, 23.06.2018.

Igraju: Jadranka Đokić, Amar Bukvić
Koprodukcija: Teatar EXIT i Gradsko kazalište Sisak
Trajanje predstave: 80 min.

Mladi, obrazovani i ekološki osvješteni. Recikliraju, gledaju dokumentarce i art filmove, čitaju knjige o pravim stvarima, voze se biciklima i kupuju od onih koji ne izrabljuju. Ali, se i voze automobilima, kupaju u kadi i ponekad ostave vodu da curi bez prave potrebe.

Može li se imati dijete i istovremeno biti ekološki osvješten, tek je jedna od dvojbi koja će se pojaviti kada jednog popodneva On “predloži dijete”. A Ona se previše brine, previše razmišlja i ima veliku, zaista veliku potrebu razgovarati o svemu, razmotriti stvari jer sve učinjeno mora biti i dobro promišljeno.

“Pluća” su duhovit, emotivan, ponekad i brutalno iskren mentalni slalom generacije kojoj je propitivanje imperativ, a nesigurnost odavno poslala stil življenja. Slalom prepun sumnji, strahova i potrebe za bliskosti, u kojem se neka vrsta promaše, na nekima se izgubi previše vremena dok se neka zahvate baš onako kako treba, u pravom trenutku na pravom mjestu kada se ipak dogodi Život.

POLITIČAR – srijeda, 27.06.2018.

Igra: Slavko Sobin
Produkcija: B Glad Produkcija
Trajanje predstave: 70 min.

“Ja se kandidiram, vi plaćate”. “Pošten političar je nesposoban političar” – samo su neki od političkih slogana koji će odjekivati Hrvatskom.

Slavko Sobin u novoj HIT kazališnoj komediji “Političar”, hrvatskoj će javnosti pokazati kako je to iza kulisa naše svakodnevne politike. Dok lijeve, desne, i one “srednje” stranke počinju svoje političko nadmetanje, u kojem je većini umjesto dobrobiti naroda na umu jedino vlastiti stolac, poznati glumac Slavko Sobin utjelovit će pet živopisnih likova koji preko koalicije žele samo jedno – ugrabiti fotelje.

Jedan mračni kut restorana, jedna politička misija i pet urnebesnih likova – seljačina, mladi revolucionar, ginekolog koji želi zaštititi neke svoje mutne poslove, stari politički lisac koji mijenja stranke kao kapute i ambiciozna direktorica jedne banke. Svi oni žele vlast i svi oni žele zbrinuti sebe.

Kako se rade političke koalicije i kakav je u stvari um prosječnog političara – ova urnebesna komedija demistificirat će izbore u Lijepoj Našoj i natjerati političare da se zamisle. Autor i glumac ne sumnjaju da će se mnogi u njoj i prepoznati.

KAKO ŽIVOT – petak, 29.06.2018.

Igraju: Biserka Ipša, Siniša Popović, Vinko Kraljević, Ana Begić / Ecija Ojdanić
Produkcija: Kazalište Moruzgva
Trajanje predstave: 95 min.

“Kako život” odvija se u staračkom domu. Tamo nas spreme ili se spremimo u tzv. trećoj životnoj dobi. Na tom dijelu svoga krivudagova meandra rijeka života očekuje ušće iza svakog zavoja. Tu su posljednji slapovi i posljednja jezera u našem slatkovodnom koritu izdubljenom veličanstvenim zakonom gravitacije. I to uopće nije depresivan tijek. Dapače! Tamo se i voli i vodi ljubav, i svađa se i miri, čak i tulumari. I tamo se živi. Delikatni detalji takvog života u ovoj sjajnoj drami Nine Mitrović, izazivat će vam katarzični koktel smijeha i suza. To je dragocijen smijeh jer pobjeđuje strah od zloglasnog konačišta starosti. I te suze su korisne. One natapaju usahle njive naših inhibicija. Smijat ćete se od tuge i plakati od smijeha. Sjetit ćete se svojih roditelja i svoje djece i sebe i svoje uloge u priredbi života.

Prvaci hrvatskog glumišta, Biserka Ipša, Siniša Popović, Vinko Kraljević te Ana Begić, u alternaciji s Ecijom Ojdanić, dat će vam odgovor na pitanje kako život. A taj odgovor nije dijagnoza, već lijek s jasnim uputama o mjerama opreza i kontraindikacijama.

ULAZ: SLOBODAN
* U slučaju kiše: Dom kulture Čavle