Današnji svijet, takav kakav je i kakav ostavljamo djeci pun je svađe, sukoba, pohlepe, ratova. I umjesto da s napretkom civilizacije postane bolji čini se da je sve gori. Vrijeme Adventa, vrijeme očekivanja rođenja onoga koji će otkupiti naše grijehe, je vrijeme nade. To su dani mira, praštanja i vjere da ovaj svijet može biti bolji nego što jest.

U to vrijeme već mnogo godina svijetom lutaju Sveti Nikola i onaj simpatični bradati debeljko u crvenom odijelu za kojeg se odrasli žučno svađaju da li se zove Djed Mraz ili Djed Božičnjak, a u Americi se sigurno zove Santa Claus – Sveti Nikola. Ta terminološka zbrka naravno ne brine djecu. Ono što je važno i zbog čega ta dva lika opstaju u atmosferi Božića je da oni, svaki na svoj način donose duh tog blagdana. Donose djeci veselje, mir, ljubav i nadu.

U ovoj predstavi zločesta Krampusica, razočarana u svog muža koji godinama pokušava nadvladati Svetog Nikolu i nikako ne uspijeva, dolazi na krampusastu ideju da zavadi Svetog Nikolu i Djeda Mraza i tako uništi duh i ljepotu Božića. U početku se čini da će uspjeti ostvariti svoj naum, ali naravno da je svjetlo Božića jače od mraka. Djed Mraz i Sveti Nikola  udruženim snagama i dalje će razveseljavati djecu, a kako je to vrijeme čuda u kojem slavimo najveće čudo, rođenje Isusa, čak i sama Krampusica će se popraviti i postati Anđelka.

Autor teksta i redatelj: Hrvoje Zalar

Glume: Nataša Kopeč, Andrej Kopčok, Hrvoje Zalar

ULAZ BESPLATAN!