Grobnišćina zvoni

Od svih grobničkih manifestacija, Grobnišćina zvoni zasigurno je najglasnija! Ovo jedinstveno okupljanje zvončara iz Hrvatske ali i obližnjih zemalja doživljaj je i za sudionike i za gledatelje, i za djecu i za odrasle, i za Grobničane i za posjetitelje iz drugih krajeva. Ako želite čuti kako zvuči petstotinjak zvona odjednom, budite blizu Grobnika prve subote u veljači, a za detaljnije koordinate samo osluhnite oko sebe.

Grobnišćina zvoni

Prve subote u veljači grobnički se kraj daleko čuje. Naime, tada se održava manifestacija Grobnišćina zvoni u organizaciji Grobničkih dondolaša. Osim domaćih zvončara, Dondolaša ali i Ćićskih, Munskih, Zametskih, Žejanskih, Kukujanskih zvončara i Griških krabunosa, Grobnikom dođu zvoniti i gosti iz Makedonije, Slovenije i Austrije, a nadamo se da ćemo još glasnijom zvonjavom u budućnosti privući i ostale europske zvončare.

Već tradicionalno, povorka krene iz Općine Jelenja, točnije Dražica, preko Podhuma, Zastenica, Podrvnja, te završi u Čavlima. Raspoloženje je uvijek odlično, kako među sudionicima tako i među gledateljima koje zvončari izmame na ulice i zabavljaju zvonjavom nekoliko stotina zvona. Događaj je jedinstven i nadasve zabavan doživljaj i za djecu i za odrasle.

Iz godine u godinu broj učesnika manifestacije raste, stoga nam se i vi pridružite u sljedećoj cjelodnevnoj zabavi pod nazivom Grobnišćina zvoni. Lako ćete nas naći!