Grobnički labirinti

I Grobnik se može podičiti svojim labirintima! Ukupno pet labirinata na ulazu u Automotodrom Grobnik očarat će svakog posjetitelja. Ovi izvori energije i nadahnuća povest će vas na duhovno putovanje bez da prevalite velike udaljenosti u stvarnosti. Stoga trebate li psihički odmor a k tome i jedinstveno iskustvo, predlažemo gradnju ili samo posjet grobničkim labirintima.

Grobnički labirinti

Ako ste se pitali kakvi su ono zanimljivi oblici na Grobničkom polju, to su labirinti. Izgradila ih je udruga Vidov san a smjestili su ih prije samog ulaza na Automotodrom Grobnik. Ukupno je 5 labirinata, svaki različite veličine i drugačijeg značenja, a svi su geometrijski savršenog oblika.

Gradnja labirinata pruža svojevrsnu relaksaciju i vrijeme za razmišljanje, a isto se postiže i laganom šetnjom kroz kreirane labirinte. Slaganjem kamenja također se učvršćuje veza čovjeka i prirode, stoga labirinte mnogi koriste kao mjesta za meditaciju i nadahnuće.

Konstrukcija svakog labirinta započinje iz tzv. sjemenog oblika ili nacrta, a to je uvijek nekakav simbol ili slovo, te često podsjeća na detalj ljudske glave ili cijelo lice.
Primijetite li da vam nedostaje malo energije ili inspiracije, potražite ih u grobničkim labirintima, točnije Labirintu energije, Labirintu ljubavi i stvaralaštva, Labirintu osjećaja, Labirintu povezanosti ili Labirintu slobode i preobrazbe.

Labirint energije
: slobodno uđite, pratitite svoje osjećaje i uživajte u istraživanju.

Labirint ljubavi i stvaralaštva: pripremite se za iznenađenje. Prepustite se intuiciji i slijedite je.

Labirint osjećaja: čarobno romantično iskustvo. Predlažemo da povedite nekoga sa sobom.Labirint povezanosti: pokušajte se povezati sa sobom i osluškujte tijelo.

Labirinti slobode i preobrazbe: ovi labirinti spojeni su medaljonom, te za razliku od ostalih, imate više mogućnosti za ulaz i izlaz. Oni su zrcalni odraz jedan drugoga, a naizmjenična šetnja kroz oba oslobađa i donosi preobrazbe.