Kobasica Open

Kobasica open manifestacija je koja ne zapostavlja niti jedno osjetilo! Ukusna hrana, neodoljivi mirisi, živa glazba i šarenilo ljudi zasigurno će vas zabaviti i zagrijati u hladne dane siječnja. Ljubitelji mesa ovaj dan štovanja kobasice uvijek imaju označen u kalendaru, a mi ne vidimo bolji način slasnog početka godine.

Kobasica open

Na samom početku godine, prvih dana siječnja, održava se nesvakidašnja manifestacija pod imenom Kobasica open.

Nekada, ne baš tako davno, upravo je tada bilo vrijeme od kolinja i spajali su se dani blagdana s vikendima, a svinje bi postale dijelom nemilosrdnog prehrambenog lanca. No, sve je to dio svakodnevice i bez obzira na danas popularno vegetarijanstvo i našu osviještenost o zaštiti životinja, još nam zamirišu domaće kobasice, čvarci, pancete, pršuti i ostale delicije koje nastaju kao finalni proizvod vrsnih mesarskih majstora. Očarani tim mirisom, nakon mjesec dana sušenja prvih proizvoda – najčešće kobasica – na dimu i vjetru, TZO Čavle u suradnji s buffetom “Pomorac” organizira takmičenje u spremanju najbolje kobasice po ocjeni sudaca sastavljenih od priznatih ugostitelja i grobničkih mesara.

Ocjenjuje se najbolja kuhana i najbolja pečena kobasica, a na natjecanje se može prijaviti svatko i to kod domaćina ove zabave, u buffetu “Pomorac”. Ovim vas putem pozivamo na ovu jedinstvenu veselicu koja obiluje živom glazbom, odličnom hranom i još boljom zabavom. Doprinesite i vi tom divnom mirisu svojim kulinarskim sposobnostima ili samo dođite na neodoljiv i slastan zalogaj.